&nbps;
   SZKOŁA
  -->  Strona główna
  -->  Informacje bieżące
  -->  Wydarzenia
  -->  Kierunki kształcenia
  -->  Rekrutacja
  -->  Grono pedagogiczne
  -->  Samorząd
  -->  Biblioteka
  -->  Historia
  -->  Galeria zdjeć
  -->  Szkoła w obiektywie
  -->  Współp. zagraniczna
  -->  Plan lekcji
  -->  Mapa
   OSIĄGNIĘCIA
  -->  Ekonomiczne
  -->  Gastronomiczne
  -->  Sportowe
  -->  Dotychczasowe
   KOŁA ZAINTERESOWAŃ
  -->  ECDL
  -->  Krzywe Zwierciadło
  -->  Dziennikarskie
  -->  Radiowęzeł
  -->  Religia
   LINKI
  -->  Uczelnie wyższe
  -->  Witryny ekonomiczne
  -->  Żywiecczyzna
   JĘZYK
  -->  English
  -->  German
   REDAKCJA
  -->  Administracja
  -->  Twórcy serwisu
  -->  Archiwum ankiet



Licznik odwiedzin
naszej strony:
2967764






Materiały reklamowe:

Pobierz szablon
strony ZSEG
Pobierz tapetę ZSEG
Pobierz wygaszacz
ekranu ZSEG



Do poprawnego wyświetlania tej strony niezbędny jest plug-in:
Pobierz Flash Player, jest to niezbędny Plug-in do poprawnego działania tej strony. Pobierz
Flash Player


www.zseg.hg.pl » Kierunki kształcenia
  --> KIERUNKI KSZTAŁCENIA
Wielozawodowa - Piekarz

Podczas nauki zawodu uczeń zdobywa wiedzę z technologii produkcji piekarskiej, różnych metod przygotowywania i wypiekania ciast oraz podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej. Uczy się też obsługi maszyn i urządzeń oraz organizacji procesów produkcji piekarskiej. Odbywa też zajęcia praktyczne w nowocześnie wyposażonych piekarniach i zakładach piekarskich, aby móc wykorzystać i utrwalać w ten sposób wiadomości teoretyczne i kształtować niezbędne umiejętności w tym zawodzie.

ZOBACZ NA: strona naboru elektronicznego do tego oddziału

piekarz

Jeżeli wybierzesz ten zawód, to:

  • Poznasz proces wypiekania chleba i innych wyrobów produkcji piekarskiej,

  • Nauczysz się obsługi maszyn i urządzeń wykorzystywanych w produkcji piekarskiej,

  • Dowiesz się, jak założyć i prowadzić własną piekarnię oraz jak być w tym lepszy od konkurencji,

  • Nauczysz się wykorzystywać receptury wypiekania chleba i innych wyrobów piekarskich,

  • Odbędziesz zajęcia praktyczne w nowoczesnych piekarniach,

  • Będziesz pracownikiem młodocianym w rozumieniu kodeksu pracy,

  • Za swoją pracę otrzymasz wynagrodzenie,

  • Zdobędziesz doświadczenie zawodowe,

  • Poznasz rynek pracodawców,

  • Zdobędziesz zawód: Piekarz!!!

W ramach zawodu piekarz uczeń zdobywa kwalifikację:

- Kwalifikacja: Produkcja wyrobów piekarskich.

UWAGA! NOWE MOŻLIWOŚCI DLA ABSOLWENTÓW TEGO KIERUNKU!!!

Absolwent tego kierunku kształcenia może dodatkowo ukończyć kurs obejmujący kwalifikację Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych i uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik technologii żywności, jeżeli uzyska wykształcenie średnie.

Kształcenie w zawodzie piekarz jest dla tych, którzy chcą zdobyć konkretny zawód i pracować w piekarniach oraz innych obiektach wykorzystujących produkcję piekarską. Przygotowuje on też do samodzielnego założenia i prowadzenia własnej działalności gospodarczej, jak również daje podstawę do dalszego kształcenia i uzyskiwania dodatkowych kwalifikacji przydatnych na rynku pracy.



Otwórz powiększoną prezentację w nowym oknie.
powrót

© Oficjalna Strona ZSEG Żywiec 2002-2024 | Created by Rafał Pietraszko
designed for IE compatible with Firefox ®